O AVIS-u

Gde je sve počelo

1946. Voren Avis (Warren Avis) otvara prvu Rent a Car lokaciju na aerodromu Vilou Ran (Willow Run) u Detroitu sa ukupno tri vozila. Danas Avis radi na više od 5000 lokacija u 165 zemalja širom sveta.

Avis je nagrađivani brend koji uživa poverenje, sa nizom inovacija u oblasti iznajmljivanja vozila i u svetskom je vrhu po lojalnosti svojih klijenata, posvećen pružanju stvarne udobnosti i besprekorne usluge.

Navodimo samo nekoliko istorijskih događaja u našem razvoju:

Ključni događaji

1946

Warren Avis osniva Avis Airlines Rent a Car Systems na aerodromu Willow Run u Detroitu. Predviđajući trendove putovanja posle rata, otvorio je prvu u svetu poslovnicu za iznajmljivanje vozila na aerodromu.

1953

Počinje ekspanzija u drugim zemljama, sa franšizom u Evropi, Kanadi i Meksiku.

1963

Avis novu, smelu reklamnu kampanju... Slogan 'Sada smo tek 2. Mi se trudimo'... danas je priznat kao jedan od 10 najboljih reklamnih slogana svih vremena i ugrađen je u samu suštinu kulture kompanije.

1965

Avis se formalno proširuje na međunarodnoj areni osnivanjem sektora za Evropu, Afriku i Bliski istok (Avis Europe). Poslovanje korporacije je razgranato u velikim evropskim zemljama sa spektakularnim uspehom u nekim slučajevima (npr. Španija). Avis je od mesta novajlije do mesta najveće Rent a Car kompanije dospeo za samo godinu dana.

1973

Avis postaje lider u Evropi, Africi i Bliskom istoku, svega pet godina nakon osnivanja Avis Europe. Poslovanje počinje da se širi na tržišni segment iznajmljivanja flote.

1986

Avis Europe postaje prva kompanija za iznajmljivanje vozila u istoriji koja se uspešno kotira na Londonskoj berzi kao otvoreno akcionarsko društvo, Avis Europe utrostručava svoju tržišnu vrednost.

1989

Avis Europe se vraća u formu zatvorenog akcionarskog društva, sa tri glavna akcionara – D'Ieteren, General Motors i Avis Inc.

1997

Avis Europe se ponovo uspešno pojavljuje na Londonskoj berzi, primarno radi finansiranja ekspanzije svog glavnog poslovanja.

2003

Avis Europe dobija pravo na poslovanje Budget brendom u Evropi, Africi i Bliskom istoku.

2012

Sedmu godinu u nizu, na događaju Svetska nagrada za putovanja (u organizaciji Svetskog saveta za putovanja i turizam), dobija nagradu 'Vodeća kompanija u svetu za poslovno iznajmljivanje vozila'.

2013

Desetu godinu u nizu, na događaju Nagrada Business Traveller (u organizaciji časopisa Business Traveller), dobija nagradu 'Najbolja kompanija za iznajmljivanje vozila u Evropi'.

2014

Avis pokreće svoju najinovativniju reklamnu kampanju u poslednjih 50 godina, inspirišući klijente: Otključajte svet. Očekujte nezaboravna iskustva… Ključ je u vašim rukama.